FaceBook Twitter WordPress MySpace YouTube Flickr


Frågor och svar om Access Consciousness

Klicka på länkarna nedan för mer information om det du undrar över:

 


 

Vad är Access Consciousness?

Access Consciousness är en uppsättning verktyg och tekniker som hjälper oss att få tillgång till den medvetenhet som finns överallt omkring oss, i allt som existerar, inklusive oss själva, men som vi ofta har lärt oss att avskärma oss från. 

Du är den enda som verkligen vet allt om dig, vad du önskar i livet och vad som fungerar för dig. Du har redan tillgång till allt du söker och Access ger dig ett annat perspektiv på hur du kan vara den gåva du är genom att vara dig själv. När du ser kraften du redan har för att förändra det som inte fungerar så som du vill, börjar ditt liv fungera med större lätthet och glädje än du kanske någonsin har sett som riktigt möjligt för dig.

Läs mer här

upp


 

Hur fungerar Access Consciousness?

vi är obegränsade varelser med förmåga till full medvetenhet. Du kan förändra dina föreställningar och åsikter om vad som helst när du vill, och när du blir medveten om vad du säger och tänker börjar din verklighet förändras och se annorlunda ut. 
Access Consciousness och ett annat perspektiv
”Hur skulle det vara om du var villig att ta hand om och bry dig om dig? Hur skulle det vara om du slog upp portarna till att vara allt det du har bestämt inte är möjligt för dig att vara? Vad ska till för att du ska upptäcka och förstå hur avgörande du är för världens möjligheter?” - Gary Douglas
Access visar dig bl.a. hur du kan använda frågor som ger obegränsade valmöjligheter. Frågorna avser att du ska kunna öppna, låsa upp och bli den energi som skulle möjliggöra förändring. Genom att vara medveten om energin bakom begränsningar kan du förändra den. Det förändrar i sin tur hur det kommer till uttryck i ditt liv. Att förändra energin gör att det du vill skapa får en möjlighet att komma in i ditt liv.

När du blir medveten om vad du säger och tänker börjar din verklighet förändras och se annorlunda ut. Genom att vara medveten om energin bakom begränsningar kan du förändra den. Du måste inte kognitivt identifiera ett problem, veta när det började, vem du har fått det ifrån, varför du har det eller hur du fick det, för att kunna förändra det.

Access visar dig istället hur du kan använda öppna frågor som ger obegränsade valmöjligheter. Med hjälp av frågor, samt verktyg som the clearing statement och olika fysiska behandlingar, kan energin förändras på många plan, och det som tidigare ansågs vara en oöverkomlig svårighet kan förändras från grunden för att aldrig mer vara ett hinder. Att förändra energin gör att det du vill skapa får en möjlighet att komma in i ditt liv.

Access är märkligt enkelt och vill erbjuda dig möjligheten att leka och experimentera med det för att själv prova och se vad som händer.

upp


 

Måste jag ge upp något annat om jag börjar med Access Consciousness?

Nej det måste du inte. Medvetenhet omfattar allt utan dömande. 

Access bjuder in dig till mer medvetenhet genom att du börjar titta på vilka slutsatser och beslut du eventuellt gör i dina val. Begränsar de dig eller bidrar de till dig? Är de dina eller något du lärt dig? Och om det bidrar till dig, hur kan Access hjälpa dig att skapa ännu mer av det? 

Det enda Access önskar är att du släpper eventuella begränsningar som håller dig tillbaka. Om du vill. Du väljer!

upp


 

Var börjar jag?

Eftersom vi alla är olika finns det också olika sätt att börja. En väg kan vara att börja med webshopen och se vilka böcker, inspelningar och produkter där som är intressantast för just dig. En annan väg kan vara att titta igenom vilka specialkurser som är på gång där du inte behöver några särskilda förkunskaper. Du kan också välja att börja med Access Bars, som är den första grundkursen i Access core classes serie.

upp


 

Kommer jag att må bättre efter en Accesskurs?

Det beror på många saker, till exempel vilken kurs du går, vad du vill förändra och hur lätt du låter det vara. Att välja mer medvetenhet innebär att bli mer medveten om både dig själv och din omgivning. Det kan ibland upplevas obekvämare än innan. Genom att inte dra några slutsatser, utan fortsätta att ställa frågor och använda verktygen du lärt dig, så kommer du upptäcka att du har ett helt nytt sätt att fungera och vara, som både kan vara lättare och mer närvarande än tidigare. Oavsett vad som pågår. Du kan också må alldeles fenomenalt direkt efter en kurs och äntligen ha friheten du har frågat efter. Många upplever en ny nivå av tacksamhet, mindre rädsla och mer energi att skapa det de verkligen vill bidra med i världen.

Ingenting är rätt eller fel. Att bli mer medveten handlar inte om att "fluffa" till tillvaron, utan just om att bli mer medveten, oavsett vad det är.

upp


 
Vad är the Clearing Statement?

Här förklarar Dain Heer vad de olika orden och delarna i frasen står för och vad de kan förändra.

Mycket av vad vi skulle vilja förändra är inte kognitivt eller logiskt; det skapas och hålls fast energimässigt i oss. The Clearing Statement förkortas och används ofta som "podpoc". Den är ett av Access många verktyg för att skifta energin i det du har skapat, så att du i stället kan börja välja framåt och bjuda in nya möjligheter. En rensningsfras som hjälper dig att lösa upp själva utgångspunkten till knutar och hinder.

Den skapar förändring inte bara för dig, utan även för andra som du mött eller indirekt påverkat genom dina tidigare val.

upp


 

Vad är Access Bars?

Access Bars är själva grunden för hela Access Consciousness och var det första verktyget som Gary Douglas utvecklade för över 25 år sedan. ACcess Bars är 32 energipunkter som löper genom och runt huvudet. Genom mjuk beröring av punkterna frigörs energi och begränsningar får en chans att förändras. Att frigöra blockerad energi är som att radera gamla filer på din dator – du får mer utrymme för att skapa något nytt! Läs mer om Access Bars här.

upp


 

Vad innebär det att någon “gör mina Bars” eller "får sina Bars körda"?

Det här är uttryck som används för att beskriva när någon använder, respektive tar emot, mjuk beröring för att aktivera någon av de 32 Bars-punkterna på huvudet. 

upp


 

Vad kan jag förvänta mig av en Access Barsbehandling?

Det finns inte två sessioner som är exakt likadana, även om det är samma person som ger dig Access Barsbehandling varje gång. I varje session får du tillgång till ny energi och nya områden av ditt liv och din kropp, och det övergripande resultatet är större lätthet på alla områden av ditt liv. Många upplever att tankebruset upphör, att de sover bättre och att kroppen känns mer avslappnad och vital.

upp


 

Hur ofta bör jag få en Access Barsbehandling?

Det finns inget rätt eller fel med hur ofta eller sällan du får Access Bars, det är helt upp till dig. Om ditt liv känns påfrestande och du är på dåligt humör utan någon egentlig orsak, eller du känner dig stressad och har svårt att veta vilka beslut du ska fatta – då kan det vara dags för en Access Barsbehandling igen. Vi rekommenderar att få en behandling minst en gång i veckan och att inte låta det gå mer än tre veckor mellan gångerna. Om det har gått mer än tre veckor sen sist märker de flesta att kroppen känns mycket bättre och att livet i allmänhet går mycket lättare när de får sina Bars körda igen.

Lyssna till din kropp och din energi, du vet när det är dags!

upp


Vad händer under och efter en Access Barskurs?


Under kursen lär du dig metoden genom att både ge och ta emot Access Barsbehandlingar. Du får en omfattande kursmanual som förklarar både Access Bars och flera av Access Consciousness grundläggande verktyg. Du har också möjligheten att fråga din certifierade kursledare om vad som händer under Barsbehandlingarna, samt få tips och lära dig hur du kan göra det både enklare och mer dynamiskt samtidigt.


Efter genomgången kurs kan du ge Access Barsbehandlingar till andra. Du väljer själv om du vill ta betalt. 

upp


Vad är ESC?


ESC står för Energetic Synthesis of Communion och har utvecklats av Dain Heer. Det är en slags gruppmeditation, där du ligger ner och slappnar av samtidigt som Dain energimässigt skapar samklang mellan alla som deltar och med jorden. En resa i att ta emot vem du är, vad vi är och vad du egentligen är medveten om i tillvaron!

ESC erbjuds under Choice of Possibilities-kurser, samt via så kallade Global ESC som Dain Heer erbjuder via telefon under sina resor runt världen!

Sessionerna är cirka en timme långa.

upp


 

Vad är det för skillnad på kurserna Access 3-Day Body, Access Body Process och Right Body for You?

Access Body handlar om att förändra energin för och i din kropp främst genom "hands-on" kroppsprocesser. Du får lära dig kroppsbehandlingar under kurserna som du genast kan använda. Du kan gå 3-dagarskursen med tillgång till alla Access kroppsprocesser och du kan gå en kortare kurs, Access Body Process, där du lär dig en till två av processerna.

Right Body for You innehåller främst verbala processer för att förändra energin i dina åsikter och slutsatser i förhållande till kroppen.

Fråga din kropp vilken av kurserna den vill gå till! Den vet.

upp


 

Vad är en livestreamad POD-kurs och hur går det till? 

Suzylivestream.jpg Kurserna hålls live med deltagare på plats och streamas samtidigt online. Över hela världen samlas deltagare i så kallade PODs (grupper) för att ta del av kurserna i direktsändning eller via repris. (Man kan också streama själv hemifrån.) Kursledarna är lika närvarande med alla, även de som tittar online. Du ställer frågor enkelt via Skype.

Dina värdar och certifierade kursledare som ordnat POD:en finns också där för dig att ställa frågor till och faciliteras av. Livestreamen sker online och dina kursledare på plats kopplar oftast upp datorn till en större TV-skärm så att alla kan se och höra.
  
Under livestreamen byter vi Barsbehandlingar och andra kroppsprocesser, diskuterar frågor som kommer upp och njuter av god fika. Efter kursen har du videoinspelningen tillgänglig hur länge du vill, samt ljudinspelningen som du kan lyssna på så ofta du vill.

upp


På vilket sätt skiljer sig medvetenhet från andlighet?

Medvetenhet skiljer sig mycket från andlighet. Generellt sett utgår andlighet från föreställningen att vi har en ande (somliga kallar den för själ) som är åtskild från och överlägsen eller mer högtstående än vår fysiska kropp. Enligt det här synsättet är själen den mest värdefulla delen av oss. Kroppen ses som en begränsning som måste övervinnas, och det är själen som återuppstår och kommer till himlen eller till ett högre plan, en högre dimension, en större verklighet eller en högre medvetenhet. Man anser att själen är den delen av oss som för oss närmast Gud och som gör det möjligt för oss att komma till himlen.

Medvetenhet innefattar allt utan dömande. När vi är vår medvetenhet finns det ingen separation, det finns inga åtskilda delar, bara enhet. Allt i hela universum innefattas i enhet och medvetenhet. När vi lever i enhet har vi en identitet som skiljer sig från andras, eller från låt oss säga ett träds. Samtidigt är vi på energiplanet ett med allt och alla. Det finns olika energier, men allting är energi. Vi har alla förmågan och kapaciteten att fungera som den medvetenhet vi i själva verket är. Till största delen har vi fått lära oss att fungera utifrån antimedvetenhet och omedvetenhet och det är ett val att fungera utifrån det vi har lärt oss eller utifrån den medvetenhet vi verkligen kan vara och i själva verket är.  

upp


If you are seeing this text then our Flash Player is not working for you.

follow accessConscious at Twitter